Zašto bi kokice uvijek morale biti slane? Isprobajte čokoladnu varijantu i uživajte u jednostavnim, slatkim grickalicama! Kako napraviti čokoladne kokice? Za Slatki svijet piše Jannette Razum.
Sastojci
• 150 g kukuruza kokičara
• 3 žlice ulja
• 100 g čokolade za kuhanje
• 100 g mliječne čokolade
• 80 g maslaca
Kako pripremiti čokoladne kokice
U veću posudu sa širim dnom stavite ulje i kratko ga zagrijte. Zagrijano ulje maknite s vatre pa dodajte kukuruz. Posudu poklopite i vratite natrag na vatru.
Tijekom pečenja posudu s kokicama tresite kako vam kokice ne bi zagorjele. Pečene kokice istresite u zdjelu i ohladite.
U većoj posudi čokoladu zajedno s maslacem otopite na laganoj vatri. Dodajte malo po malo ohlađenih kokica i dobro ih izmiješajte s čokoladom.
Kokice vadite šupljačom i slažite ih na papir za pečenje u jednom sloju. Prije posluživanja čokoladne kokice ostavite da se ohlade kako bi se čokolada stvrdnula.