Mladi vaterpolisti idu po zlato: Imam 13 samuraja i ničeg se ne bojimo!

morinj
Foto: iStock by Getty Images

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 19 godina borit će se danas u finalu Europskog prvenstva u bugarskom Burgasu za zlato protiv reprezentacije Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi hrvatski vaterpolisti u polufinalu su pobijedili Španjolsku 14:10, dok su njihovi vršnjaci iz Crne Gore u drugom polufinalu nadigrali Mađarsku sa 6:5.

Dvoboj se igra od 18.15 sati.

Ovo je prva medalja za hrvatski vaterpolo na velikim natjecanjima (EP, SP) mlađih uzrasta nakon 2017. godine. Te je godine u Beogradu na Svjetskom prvenstvu do 20 godina Hrvatska osvojila srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pokazali smo kakva smo momčad, kakav potencijal i kvalitetu imamo. Nadam se da ćemo to pokazati i u finalu, još više. Što se Crne Gore tiče, još jedan suparnik iz skupine. Tada smo ih pobijedili, izvukli pobjedu, iako su oni tada igrali bez centra i tu su nas možda malo iznenadili. Kao i za ovu utakmicu sa Španjolcima, dobro ćemo se pripremiti i za finale, rekao je vratar Mauro Ivan Čubranić.

U 3. kolu skupine Hrvatska je svladala Crnu Goru 8:7, iako je 36 sekundi prije kraja gubila 7:6.

– Crna Gora je sjajna, puno odličnih pojedinaca. Inače često ulaze s dvojicom centara na 2 metra, imaju specifičan način obrane s igračem manje. Ulaze u tzv. ‘kućicu’, uvlače se u gol. Ondje su 3-4 sjajna individualca, Janovića, Strahinju Gojkovića, pa lijeva ruka Stupar. Kolektivno su također, karakteristično za njih, vrlo jaki, hrabri, disciplinirani, ali… pa mislim i da se nas nešto pita! Imam 13 samuraja i ničega se ne bojimo. Uči ćemo skromni u utakmicu, ali čvrsti i kvalitetni. Kao da sutra ne postoji i kao 13 samuraja otići i odigrati utakmicu na razini finala Europskog prvenstva. To mi je želja, pa tko bude bolji neka pobijedi, zaključio je uoči finalne utakmice hrvatski izbornik izbornik Zoran Bajić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.