Svjetski kup: Martin i četverac bez izborili finale u Plovdivu

Foto: fah

Damir Martin u samcu i četverac bez kormilara u sastavu Tomislav Šain, Ivan Piton, Patrik Lončarić i Anton Lončarić izborili su u subotu plasman u finale na prvoj ovogodišnjoj regati veslačkog Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu, Martin je do finala stigao pobjedom u svojoj polufinalnoj skupini, dok je četverac do finala stigao drugim mjestom u repesažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebrni s posljednjih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Martin bio je uvjerljiv u svojoj polufinalnoj utrci te je ciljem prošao u vremenu od 6:54.22 minuta, 8.12 sekundi ispred drugog Bugarina Kristiana Vasileva, odnosno 12.63 sekundi ispred trećeg Azerbajdžanca Aleksandra Aleksandrova.

Najbrži rezultat polufinala ostvario je pobjednik drugog polufinala Finac Robert Ven sa 6:53.57 minuta, a u nedjeljnom finalu još će nastupiti Bjelorus Pilip Pavukov i Belgijanac Pierre De Loof.

Finale samaca na programu je u nedjelju od 12.24 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi hrvatski četverac bez kormilara u subotnjem je repesažu morao samo izbjeći posljednje peto mjesto kako bi izborio finale i u tome je suvereno uspio. Hrvatska je posada držala drugo mjesto gotovo čitavim tijekom utrke i na cilj stigla s vremenom 6:04.17 minuta, 2.76 sekundi iza pobjednika Rumunja, ali 14.83 sekundi ispred druge rumunjske posade koja je završila posljednja.

Finale četveraca je u nedjelju u 11.12 sati.

Još u petak finale u Plovdivu izborili su braća Martin i Valent Sinković pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Oni će nastupiti u nedjelju od 9.48 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.