Svjetski kup: Prva ovosezonska pobjeda Lare Gut

Foto: fah

Švicarska skijašica Lara Gut pobijedila je na superveleslalomu Svjetskog kupa u Cortini d’Ampezzo, na sjeveru Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gut je odličnom vožnom doskijala do prve pobjede sezone i 24. u karijeri koja će je napuniti samopouzdanjem pred ZOI u Južnoj Koreji jer je zadnji puta pobijedila prije skoro godinu dana.

Drugo mjesto osvojila je s 14 stotinki zaostatka Talijanka Johanna Schnarf, kojoj je to drugi podij u karijeri, dok je treća bila Austrijanka Nicole Schmidhofer (+0.27). Peta je u Cortini bila vodeća u poretku superveleslalomu Tina Weirather, a američka superzvijezda Lindsey Vonn utrku je okončala kao šesta.

Vodeća u ukupnom poretku Mikaela Shiffrin odustala je i po prvi puta ove sezone nije završila jednu utrku. Zadnji puta Amerikanka je morala odustati na slalomu u Sljemenu 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.