Došla na SP u sjajnoj formi, a onda ozljeda: Kraj sezone za prošlosezonsku pobjednicu Svjetskog kupa Laru Gut

Foto: fah

Prošlosezonska ukupna pobjednica Svjetskog kupa, švicarska skijašica Lara Gut (25) propustit će ostatak ove sezone zbog ozljede prednjih križnih ligamenata lijevog koljena koju je zadobila u padu tijekom zagrijavanja za nastup u slalomu u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Sankt Moritzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gut je nakon spusta zauzimala treće mjesto i bila u odličnoj poziciji za osvajanje još jedne medalje na domaćem SP, nakon bronce u superveleslalomu u utorak. No, nije uspjela niti stići na start slaloma zbog pada na pregledu staze.

Po osvajanju velikog Kristalnog globusa prošle sezone Gut je u Švicarskoj postala sportska superzvijezda u rangu tenisača Rogera Federera, a na domaćem SP je za cilj postavila osvajanje četiri medalje, među kojima je bila i ona iz nedjeljnog spusta kojega će sada morati propustiti.

Teška ozljeda Gut u drugi plan je gurnula i veliki uspjeh njezinih reprezentativnih kolegica Wendy Holdener i Michelle Gisin koje su osvojile zlato i srebro u kombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno je Gut drugoplasirana u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 1023 boda, 180 manje od vodeće Amerikanke Mikaele Shiffrin. U redoslijedu superveleslaloma Gut je vodeća sa 300 bodova, 44 više od druge Lihtenštajnke Tine Weirather, dok je u redoslijedu spustašica druga sa 77 bodova iza Slovenke Ilke Štuhec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.