Svjetski kup u obaranju ruke u Zagrebu: Šesta godina zaredom u Hrvatskoj

Foto: fah

Najbolji svjetski obarači ruke iz Europe, Amerike, Azije i Afrike nastupit će na Svjetskom kupu u obaranju ruke koji će se pod nazivom “Zg Strong” održati u nedjelju, 7. srpnja, na 17. katu zagrebačkog hotela Westin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je šesta godina za redom da se Svjetski kup u obaranju ruke održava u Hrvatskoj, a ove godine će uz najbolje hrvatske nastupiti i tristotinjak top natjecatelja iz tridesetak država sa četiri kontinenta. Ljubitelji ovog u svijetu sve popularnijeg sporta s posebnim će zanimanjem pratiti nadmetanja ‘open klasa’ desne ruke u kojoj će se se pobjednici svih težinskih kategorija međusobno boriti za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa.

“Ovo je jedini turnir s pogledom na glavni grad na svijetu, na kojem se osim novčane nagrade, osvaja i prestižni pehar pobjednika Svjetskog kupa, zbog kojeg dolaze neki od najboljih i najjačih sportaša u našem sportu”, rekao je u najavi turnira dopredsjednik europskog Saveza za obaranje ruke i glavni organizator Svjetskog kupa u Zagrebu Aleksandar Jakovac.

Boje Hrvatske u najtežoj kategoriji branit će 207 cm visoki i 120 kg teški Josip Poleš iz Sinja te gorostas iz Dugog Sela Viktorio Sović. Obojica su višestruki prvaci Hrvatske u najtežoj kategoriji, a Viktorio je trenutno sedmi na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski reprezentativac u kategoriji osoba s invaliditetom te aktualni prvak Europe u kategoriji -70 kg, Luka Drokan najozbiljniji je kandidat za osvajanje prestižne titule osvajača Svjetskog kupa za osobe s invaliditetom a njegov najozbiljniji konkurent bit će višestruki europski prvak i armenski nacionalni vojni heroj Sargis Stepanyan.

Svjetski kup u obaranju ruke održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, gradonačelnika Grada Zagreba te Središnjeg državnog ureda za šport, a kvalifikacije i finala svih težinskih kategorija održat će se u nedjelju od 9 do 18 sati u dvorani Opera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.