Svjetski mediji žestoko protiv Đokovića: ”Kako su to vlasti uopće dopustile, Novak čini sve da bi osvojio nagradu za idiota godine”

Foto: fah

Kako smo već pisali na izvanrednom obraćanju srpski tenisač Novak Đoković je objavio da je pozitivan na koronavirus. To je postala najvažnija vijest sportskih medija diljem svijeta, koji mahom žestoko kritiziraju Đokovića. Naime, svjetski mediji danima prate što se događa na Mediteranu, dakle na jugu Hrvatske, kao i ostatku tog dijela Europe, a nakon što se saznalo da je bugarski tenisač, Grigor Dimitrov, pozitivan na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozitivan na koronavirus je i hrvatski tenisač Borna Ćorić, ali i Viktor Troicki te sada Novak Đoković. Svjetski mediji ne štede regionalno događanje u Zadru.  Naime, smatraju kako u Zadru i Beogradu nisu poštovane sve mjere koje su trebale biti zbog pandemije.

Tako je portugalski novinar, Jorge Morgado, putem Twittera poslao poruku:

”Kakav veliki nered. Dragi Bože.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od njega puno je oštriji bio Britanac Charles Watts, koji je inače dopisnik portala Goal i DAZN:

”Novak Đoković radi sve kako bi osvojio nagradu za idiota 2020. godine.”

Ništa blaža od njega nije bila novinarka agencije AFP Rayane Moussallem, koja je konstatirala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Organizirati Adria Tour u ovim uvjetima je nešto najneodgovornije za vrhunskog sportaša. Ne znam kako su vlasti dozvolile da se tako nešto dogodi uz nazočnost navijača i zašto se nisu poštovali zdravstveni protokoli”.

Oglasio se i Manak Gupta, inače urednik “Tennis chanel-a”:

”Novak Đoković je pozitivan na koronavirus”. Tko je rekao kako sve ide na bolje?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo je oštar bio i John Burn-Murdoch, koji piše za Financial Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Adria Tour je tragična lekcija koja je rušila normalan povratak sportu. Novak Đoković je organizirao turnir s minimalnom socijalnom distancom. Na tom su turniru bili mnogi tenisači, uključujući i jednog s trudnog suprugom, a sada je pozitivan”, poručio je John Burn-Murdoch, aludiravši  na Viktora Troickog.

Christopher Keerri iz New York Timesa imao je sličan stav:

”Neporažen u 2020. godini, prije nego što je pandemija koronavirusa zaustavila turnire. Đokoviću je teško u pobjedničkom nizu, njegov Adria Tour izgleda glupo u ovoj fazi.”

I ostali poznati svjetski mediji imaju sličan ili isti stav.  Tako Corriere dello sport piše u naslovu: ”Đoković pozitivan na koronavirus, tenis je sada šokiran”.

Guardian. ”Novak Đoković pozitivn na koronavirus usred Adria Toura”.

Eurosport: ”Novak Đoković pozitivan na koronavirus, ekstremno mi je žao”.

Daily Mail: Novak Đoković i njegova supruga pozitivni na koronavirus. Najbolji tenisač  svijeta i još nekoliko igrača ignorirali socijalnu distancu provodom te igranjem nogometa i košarke na kobnom Adria Tour-u”, piše Daily Mail, prenosi Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.