Svjetski rekord Sjostrom na 100m slobodno u malom bazenu

Foto: fah

Švedska plivačica Sarah Sjostrom postavila je novi svjetski rekord na 100 metara slobodno u 25-metarskim bazenima na natjecanju Svjetskog kupa u Moskvi u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjostrom je zadanu dionicu svladala za 50.77 sekundi što je za 14 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda kojega je prije dvije godine postavila Australka Cate Campbell.

Šveđanka je postavila rekord na 100 metara i u 50-metarskim bazenima na nedavnom završenom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Ona je tu dionicu preplivala za 51.71 sekundi.

Sjostrom sada drži svjetske rekorde u velikim bazenima na 50m i 100m slobodnim stilom te 50m i 100m leptirovim stilom, dok u malim bazenima drži najbolja svjetska vremena na 50m, 100m i 200m slobodno te 100m leptir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.