Svjetsko prvenstvo 2022.: Dvije Koreje u istoj skupini

Foto: Thinkstock

Ždrijeb druge faze azijskih kvalifikacija za SP 2022 svrstao je Sjevernu i Južnu Koreju u istu skupinu, kao i Irak i Iran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna i Južna Koreja su službeno još uvijek u ratu, a Iračani i Iranci su ratovali 80-tih godina prošlog stoljeća. Irak i Iran su u skupini s jakom reprezentacijom Bahreina, dok su Korejanci zajedno s Libanonom i Turkmenistanom.

U završnu fazu prolazi osam pobjednika skupina i još četiri najbolje drugoplasirane momčadi. Katar se već kvalificirao kao domaćin, ali je također bio u ždrijebu, u skupini E, budući da se rezultati u ovoj fazi računaju i za Azijsko prvenstvo 2023.

SKUPINA A: Kina, Sirija, Filipini, Maldivi, Guam

Tekst se nastavlja ispod oglasa

B: Australija, Jordan, Tajvan, Kuvajt, Népal

C: Iran, Irak, Bahrein, Hong Kong, Kambodža

D: Saudijska Arabija, Uzbekistan, Palestina, Jemen, Singapur

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E: Bangladeš, Oman, Indija, Afganistan, Katar

F: Japan, Kirgistan, Tadžikistan, Mjanmar, Mongolija

G: UAE, Vijetnam, Tajland, Malezija, Indonezija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

H: S. Koreja, Libanon, J. Koreja, Turkménistan, Šri Lanka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.