Svjetsko prvenstvo atletika: Makwala najveća žrtva viroze u hotelu Tower

Foto: fah

Bocvanski sprinter Isaac Makwala (30) najveća je žrtva viroze koja je napala atletičare smještene u hotelu Tower tijekom Svjetskog prvenstva koje se upravo održava u Londonu, on je iz “medicinskih razloga” povučen sa startne liste finalne utrke na 400 metara koja je na programu kasnije u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni atletski savez (IAAF) je tijekom poslijepodneva u utorak objavio kako Makwala neće nastupiti iz “medicinskih razloga na preporuku liječničkog delegata IAAF-a”.

Makwala je u London stigao s trećim najboljim rezultatom na 400 metara u svijetu ove godine te je u večerašnjem finalu (22.50 sati) trebao biti najveća prijetnja za zlato svjetskom rekorderu Južnoafrikancu Waydeu van Niekerku.

U ponedjeljak navečer Makwala se nije pojavio niti na startu svoje kvalifikacijske skupine na 200 metara iako je s rezultatom 19.77 ostvario najbolje vrijeme u toj disciplini ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam bolestan, samo sam sinoć povraćao, to se događa svakom sportašu. Mogu trčati večeras” govorio je ranije u utorak Makwala.

Zbog toga što je 30-ak atletičara iz Bocvane, Njemačke, Kanade, Irske i Portorika smještenih u hotelu Tower, neki od njih su smješteni u karantenu te su prisiljeni propustiti svoje nastupe. Organizatori su rekli kako se radi o gastroenteritisu, ali laboratorijski nalazi su potvrdili kako su neki oboljeli norovirusa, takozvanog “zimskog virusa koji izaziva povraćanje” koji je vrlo zarazan.

S obzirom na stanje atletičara smještenih u hotelu Tower, njemačka je reprezentacija odlučila za 30 svojih natjecatelja koji su u London stigli tijekom ponedjeljka, a među kojima je olimpijski pobjednik u bacanju koplja Thomas Roehler, pronaći alternativni smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz hotela negiraju bilo kakvu odgovornost za izbijanje bolesti kod sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.