Svjetsko prvenstvo Cortina: Liensberger u vodstvu, veliki zaostatak Shiffrin

Foto: fah

Pretposljednjeg dana Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju u Cortini d’Ampezzo na rasporedu je ženski slalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu vožnju slaloma najbolje je odradila Austrijanka Katharina Liensberger. Druga vožnja je u 13.30, uz prijenos na HTV-u 2 i našem portalu.

Amerikanka Mikaela Shiffrin mogla bi ponovno ispisati stranice skijaške povijesti. Jedina je skijašica koja je u istoj disciplini postala svjetska prvakinja četiri puta zaredom, a sada bi ovaj nevjerojatan niz, koji je počeo 2013. u Schladmingu, mogla povećati na pet naslova. Nakon Schladminga, uslijedila su slalomska zlata u Vailu i Beaver Creeku 2015., St. Moritzu 2017. te prije dvije godine u Äreu.

Na ovogodišnjem SP-u Shiffrin već je kompletirala sva tri odličja – ima zlato u kombinaciji, srebro u veleslalomu te broncu u superveleslalomu. Njezine najveće konkurentice u Cortini bit će vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa i poretku slalomašica Slovakinja Petra Vlhova te Austrijanka Katharina Liensberger, koja je trenutačno vodeća u prvoj vožnji s 30 stotinki prednosti pred Vlhovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shiffrin je tek četvrta s velikim zaostatkom – za Liensberger zaostaje čak sekundu i pol. Treća je Švicarka Wendy Holdener koja za vodećom zaostaje 1.24 sekundi.

Prvu vožnju odradila je prva od dvije hrvatske predstavnice u slalomu. Leona Popović je startala 29., a na cilj je stigla sa zaostatkom od 3.19 sekundi zauzevši 26. mjesto. Andrea Komšić bila je među 41 skijašicom koje nisu završile utrku, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.