Svjetsko prvenstvo hokej: Amerikancima bronca

Foto: fah

Hokejaši SAD-a osvojili su brončane medalje na Svjetskom prvenstvu elitne skupine koje se održava u Danskoj, oni su u susretu za treće mjesto u nedjelju u Kopenhagenu svladali Kanadu sa 4-1 (0-0, 1-1, 3-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako konačnih tri pogotka razlike daju naslutiti kako su Amerikanci stigli do uvjerljive pobjede, dvoboj je ustvari bio neizvjestan do same završnice. Šest i pol minuta prije kraja još uvijek je bilo 1-1, Amerikanci su poveli golom Chrisa Kreidera (26:40), a poravnao je Marc-Edouard Vlašić (38:06), no tada je Nick Bonino (53:21) doveo SAD u prednost od 2-1 da bi Anders Lee (57:45) i Chris Kreider (58:18) pogodili prazan gol za 3-1, odnosno 4-1 jer su Kanađani tri minute prije kraja povukli vratara kako bi sa šestoricom klizača pokušali poravnati.

Za SAD je ovo 19. medalja sa svjetskih prvenstava, a osma bronca. Usto imaju i dva zlata (1993, 1960) te devet srebrnih medalja.

U finalu će se od 20.15 sati sastati branitelj naslova Švedska i Švicarska koja traži svoj prvi naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.