Svjetsko prvenstvo hrvanje: Janečić zaustavljen u četvrtfinalu, Starčević i Lizatović u osmini finala

Foto: fah

Drugog dana natjecanja na SP u hrvanju grčko-rimskim stilom nastupila su trojica hrvatskih hrvača od kojih je najdalje stigao Danijel Janečić u kategoriji do 66 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janečić, član zagrebačke Like, u šesnaestini finala je sa 2-1 pobijedio Latvijca Aleksandrsa Jurkjansa, a onda u osmini finala sa 3-1 Peruanca Marija Bernarda Molinu Corteza. U četvrtfinalu od Janečića je bolji bio Poljak Mateusz Lucjan Bernatek sa 2-1. Janečić je potom imao priliku boriti se za broncu kroz repesaž, ali u tom dijelu natjecanja zaustavio ga je Turčin Yuksel Atakan sa 3-1.

U kategoriji do 80 kg Božo Starčević poražen je u osmini finala, bolji od njega bio je Gruzijac Zurabi Tunashvili sa 3-2. U prvom kolu je Starčević svladao Južnokoreanca Kima June-hyounga sa 2-1.

U kategoriji do 59 kg je Ivan Lizatović, brončani s EP-a, također zaustavljen u osmini finala gdje ga je sa 12-6 pobijedio Južnokoreanac Kim Seung-hak. U prvom kolu je član zagrebačke Lokomotive sa 2-1 pobijedio Kineza Yuna Wonchola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.