Starčević nakon navjerojatnog poraza: ‘Imam ženu i dvoje djece, zdrav sam i to je najbitnije’

Tokio, 02.08.2021 - Hrvatski hrvac Božo Starcevic tijekom meca osmine finala natjecanja u hrvanju do 77 kilograma u Makuhari Messe dvorani na Olimpijskim igrama Tokio 2020, protiv Aika Mnatsakaniana iz Bugarske. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Hrvač Božo Starčević izgubio je u četvrtfinalu kategorije do 77 kilograma grčko-rimskim stilom na Olimpijskim igrama u Tokiju od Iranca Mohamedalijem Geraeijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja sam vodio i nisam znao koliko je do kraja, a on je napravio jedan nemogući potez. Skočio je, a ja sam ga iskontrolirao i ušao u bacanje. Bio sam siguran da ću dobiti bodove za bacanje, a suci su to bodovali kao njegovo bacanje bez moje kontrole. Njemu su obje noge bile u zraku, a ja, da sam znao koliko je dokraja ostalo vremena, vjerojatno ne bih ušao u bacanje, već bih ostao stajati. Teoretski, suci su mogli dosuditi meni četiri boda, a njemu dva, a oni su bodove dali samo njemu. Nikad na ovakav način nisam izgubio meč. Da budem iskren, on je po medaljama puno bolji borac nego ja, ima dvije bronce sa svjetskih prvenstava, ali danas sam cijeli meč odradio taktički perfektno. Do zadnje dvije sekundei, izjavio je vidno utučeni Starčević.

– Da sam dobio Iranca, ja bih bio prilično siguran da ću osvojiti medalju. I ukoliko bi izgubio s Mađarom, imao bih borbu za broncu s japanskim hrvačem, koji je slabiji od mene. Ne vjerujem da će Gezaei dobiti Lorincza, a ako ga i pobijedi onda bih u repasažu imao Kubanca, pa Mađara, koji je puno bolji borac od Japanca. A to je tako, hrvatski nogometaši su dvaput prošli na penale u Rusiji, a da su ispali na prvima. Pokazao sam dosta dobro hrvanje, ali Olimpijske igre su mi uklete, dodao je.

  • Hrvanje je težak sport i tko god je ovo gledao shvaća o čemu se radi. Od samog skidanja kilograma do borbi koje su nemilosrdne, ali za sam vrh ti treba sportske sreće. Na velikim natjecanjima uvijek pokažem dobro hrvanje i uvijek se nešto dogodi. Olimpijske igre me neće, ali me u nešto drugo u životu hoće. Imam ženu i dvoje djece, zdrav sam i to je najbitnije, kazao je veliki borac Starčević nakon izgubljene borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.