Hrvatski olimpijac Božo Starčević osvojio peto zlato u nizu

Foto: fah

Hrvatski olimpijac Božo Starčević peti put u nizu je pobijedio na Zagreb Open Grand Prixu, hrvačkom turniru grčko-rimskim načinom koji je ovoga vikenda održan u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starčević je u finalu kategorije do 77 kilograma na krilima fantastične zagrebačke publike u napetom meču i tijesnoj borbi pobijedio Turčina Yunusa Emre Basara rezultatom 2 -1.

U jutarnjem dijelu turnira brončane medalje osvojili su Ivan Lizatović u kategoriji do 60 kg, te Karlo Kodrić u kategoriji do 82. kg.

Lizatović je svladao Korejca Seunghaka Kima rezultatom 4-3, dok je Kodrić slavio je protiv Gruzijca Aivenga Rikadzea, koji je predao meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Danijel Janečić koji je hrvao u kategoriji do 67 kg, ozlijedio se tijekom meča s Talijanom Ignaziom Sanfilippom, u kojem je vodio 4-0, zbog čega je bio prisiljen predati meč. U kategoriji do 130 kg, naš Marko Koščević izgubio je od Bugara Miloslava Yurieva Metodieva rezultatom 1-5.

REZULTATI FINALA

60 kg:
Kerem Kamal (Tur) – Milad Ali Rezanezhad (Ira) 9-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63 kg
Islomjon Bakhramov (Uzb) – Xavier Tramain Johnson (SAD) 10- 2

67 kg
Elmurat Tasmuradov (Uzb) – Mihai Radu Mihut (Rum) 4-1

72 kg
Robert Attila Fritsch (Mađ) – Ramaz Zoidze (Gru) 0-0 (pobjeda Mađara)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77 kg
BOŽO STARČEVIĆ (HRV) – Yunus Emre Basar (Tur) 2-1

82 kg
Daniel Tihomirov Aleksandrov (Bug) – Emrah Kus (Tur) 8-7

87 kg
Viktor Lorincz (Mađ) – Kristoffer Zakarias Berg (Šve) 3-1

97 kg
Ilia Borisov (Rus) – Kiril Milenov Milov (Bug) 9-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

130 kg
Oskar Marvik (Nor) – Muminjon Abdullaev (Uzb) 1-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.