Maričić i Gorša u finalu trostava

Foto: fah

Hrvatski strijelci Miran Maričić (24) i Petar Gorša (33) izborili su nastup u finalu discipline MK puška 50 metara trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju, Maričić je u kvalifikacijama ostvario peti rezultat sa 1178 pogodaka, dok je Gorša bio sedmi sa 1176.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlični su bili u ležećem položaju u kojem su pogodili 397 od maksimalnih 400 krugova. U preostala dva stava Maričić je bio za po krug bolji od Gorše, u klećećem je pogodio 393, a Gorša 392, a u stojećem 388, a Gorša 387, no obojica su se plasirala u finale.

Ovo je posljednja disciplina programa streljaštva na OI u Tokiju i prva hrvatska finala.

U finale trostava plasirali su se Rus Sergej Kamenski s najboljim rezultatom kvalifikacija od 1183 pogodaka, Kinez Changdong Zhang (1183), Norvežanin Jon-Hermann Hegg (1181), Srbin Milenko Sebić (1180), Ukrajinac Serhij Kuliš (1178) i Bjelorus Jurij Ščerbacevič (1176).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.