Maričić: Ova bronca je meni kao zlato

Foto: fah

Hrvatski strijelac Miran Maričić osvojio je prvu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u finalu zračne puške na 10 m osvojio broncu. Drugi naš predstavnik u finalu Petar Gorša zauzeo je odlično šesto mjesto. S njima je razgovarao Krešimir Gotlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ruka danas nije bila mirna, no nisam ni očekivao da će biti mirna u finalu. Radio sam na dobrom tajmingu opaljivanja, da budem sabran u svakom trenutku i da ne propustim djelić sekunde kada treba povući okidač. Gledao sam da ne napravim neku veliku pogrešku, fokusirao sam se na što veću decimalu jer sam vidio kako dečki fenomenalno pucaju s prosjekom 10.5, što je jako teško stići, međutim to me hranilo za dalje. Taktika je bila da se što više udaljim odmah na početku jer sam očekivao pritisak kada dođu pojedinačni hici. Svi smo bili vrlo blizu. Tijekom cijelog finala je bio izraziti pritisak, pogotovo kada sam shvatio da pucam za medalju. Kada sam puknuo 10.7 osjećaj je bio nevjerojatan jer sam si ostvario snove, rekao je Miran Maričić.

Zlato je osvojio Kinez Lihao Sheng, a srebro Šveđanin Victor Lindgren.

– Ova bronca je meni kao zlato. Svi znamo što su olimpijske igre i sam ulazak u finale je za mene bio ogroman uspjeh, to mi je bila velika želja Nisam očekivao opušteno finale, znam da ni dečkima nije bilo lagano. Jako sam sretan i ponosan na sebe što sam ovakav pritisak uspio pobijediti. Nevjerojatan je osjećaj držati medalju u ruci, a kamo li oko vrata, poručuje Maričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Lijepo je biti u olimpijskom finalu, ali gorak je okus kada morate napustiti finale bez osvojene medalje. Dao sam sve od sebe. Bio sam kratak za ono što su danas dečki ostvarili. Mislim da je moj rezultat realan. Čestitke Miranu na bronci, pokazao je fantastičnu pripravnost, brzinu, reakciju, bio je oštar, donosio je prave odluke što ga je na kraju dovelo do medalje, rekao je Petar Gorša, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.