Svjetsko prvenstvo: Hrvatska ili Španjolska, oni odlučuju o prvom mjestu u skupini!

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 18 sati protiv Bahreina igra četvrtu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Iako je Bahrein protivnik koji ne bi trebao predstavljati problem za Hrvatsku utakmica ipak nije revijalnog karaktera, naime, izabranici Line Červara moraju pobijediti, po mogućnosti uvjerljivo kao što je to učinila Španjolska prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kasnijem terminu, od 20:30, Španjolci će igrati protiv Makedonije, neki smatraju kako je to utakmica koja bi mogla donijeti iznenađenje, odnosno kiks aktualnih europskih prvaka. Naravno, sportski je nadati se, međutim, još je bolje kad imate mogućnost ovisiti sami o sebi, a Hrvatska tu mogućnost ima. Sve će na kraju ovisiti o Duvnjaku, Stepančiću, Šegi, Horvatu

Drugim riječima, male su šanse da bi Lazarov i ostatak momčadi mogao iznenaditi Španjolce i tako pomoći Hrvatskoj. Uostalom, Hrvatska je u direktnom srazu protiv Makedonije razotkrila sve slabosti spomenute reprezentacije.

Naime, Španjolci su reprezentacija koja zna kako se pobjeđuje na najvećim natjecanjima, pa čak i ako protivnik gaji stil igre koji im navodno nikako ne odgovara. Glavna snaga Španjolske uglavnom leži u momčadskoj igri, što su Španjolci pokazali i protiv Islanda s kojim su puno lakše od Hrvatske izašli na kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, prvo će mjesto u skupini, a onda i bodove, odnijeti ona reprezentacija koja će pobijediti u direktnom srazu 17. siječnja, Hrvati ili Španjolci, treće opcije nije bilo ni na početku turnira, pogotovo nema danas, kad je turnir dobro odmakao. Malo je vjerojatno da bi se izvan kruga četiri rukometne velesile, Španjolske, Hrvatske, Francuske, Njemačke, moglo odlučivati o polufinalu.

Podsjetimo, Hrvatska će u drugi krug prenijeti najmanje dva boda, pobjeda protiv Španjolske u četvrtak osigurala bi maksimalna četiri boda Hrvatskoj, a onda i, naravno, lakši put prema polufinalu s obzirom kako će se iz one druge skupine, skupine A, skupine ”smrti”, Francuzi i Nijemci gotovo sigurno prenijeti tri boda. Drugim riječima, očekuje nas velika borba za polufinale SP-a između Hrvatske, Francuske, Njemačke i Španjolske, što se i očekivalo neposredno prije početka Svjetskog prvenstva u Njemačkoj odnosno Danskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.