Svjetsko prvenstvo: Hrvatska pobijedila Japan s 21:12

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Japan s 21:12 (4:3, 3:6, 7:2, 7:1) u trećem kolu skupine B Svjetskog prvenstva u mađarskom Debrecenu, čime je osigurala osminu finala. Ako Grčka očekivano večeras pobijedi Njemačku, Barakude će biti druge u skupini, a ako Nijemci šokiraju Grke mogu još hrvatski vaterpolisti teoretski biti i prvi i izravno se plasirati u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelci u hrvatskoj reprezentaciji bili su Denis Harkov i Ivan Krapić sa po pet pogodaka, dok su po tri postigli Loren Fatović i Ante Vukičević. Vratari Marko Bijač i Toni Popadić imali su svaki po četiri obrane.

Japanske strijelce predvodio je Inaba sa pet pogodaka, dok je vratar Tanamura sakupio sedam obrana.

Hrvatski vaterpolisti mogli su do prve pozicije u skupini da su svladali Japan s najmanje 12 golova razlike. Naime, konkurent za prvo mjesto Grčka svladao je Japance s 18:7 i visoko postavio letvicu za “Barakude”. Sve to pod pretpostavkom da će Grčka pobijediti Njemačku, jer Nijemci bi nam iznenađenjem u kasnijoj utakmici značajno olakšali posao, no drugačiji rasplet bio bi, s obzirom na to kako je Njemačka izgledala na ovom turniru, pravo čudo, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.