Svjetsko prvenstvo, judo: Dominik Družeta ispao u 2. kolu na čudan način

Foto: fah

U četvrtak je na Svjetskom judo prvenstvu u Budimpešti nastupio Dominik Družeta u kategoriji do 81 kg, a nastup je završio u 2. kolu nakon čudnog poraza od Gruzijca Rekvijašvilija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

U prvom kolu Družeta je wazarijem u ‘produžetku’ slavio protiv Rumunja Visana. Bila je to borba koju je hrvatski judaš kontrolirao i zasluženo prošao dalje. Ponovio se takav scenarij i u drugom nastupu, gdje je Družeta imao reprizu borbe za broncu s Europskog prvenstva protiv Gruzijca Rekvijašvilija.

Družeta je poveo wazarijem, još jednom kontrolirao ritam borbe, a zatim napravio samo jednu pogrešku kada je Gruzijac promijenio gard. Bilo je to 20 sekundi prije kraja borbe, Gruzijac je iskoristio priliku, izjednačio wazarijem i otišlo se u ‘zlatni bod’ uz dvije Družetine i nijednu Rekvijašvilijevu kaznu.

Hrvatski judaš je bio taj koji je napadao, a onda je sudac na tatamiju dodijelio očekivanu kaznu Rekvijašviliju. Međutim, stiže iznenađujuća informacija od video sudaca koji su poništili kaznu gruzijskom judašu i dodjeli je Družeti zbog pasivnosti, što je značilo i poraz našeg 21-godišnjeg judoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljan sam kako sam odradio obje borbe. Zbog dvije kazne koje sam imao, pred kraj regularnog dijela odlučio sam ući u napad kako ne bih dobio isključujuću treću i Gruzijac me iskontrirao za izjednačenje. U nastavku smo napadali obojica, suci su smatrali da ja trebam dobiti kaznu i idemo dalje. Vjerujem u svoj rad i da će se sve to sigurno vratiti”, rekao je Družeta kojem je ovo prvi nastup na svjetskim prvenstvima.

U petak 1. rujna na tatami u Budimpešti izlazi dvostruka europska medaljašica i šesta nositeljica SP-a Barbara Matić u kategoriji do 70 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.