Svjetsko prvenstvo, judo: Hrvati bez četvrtfinala

Foto: fah

Trećeg dana Svjetskog juniorskog prvenstva u judu, koje se održava u Zagrebu, nastupilo je šest hrvatskih judoka, a nitko nije uspio dogurati do četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan u Domu sportova je još jednom počeo iznimno pozitivno jer je Lucija Babić u kategoriji do 63 kilograma pobijedila u meču protiv Kazahstanke Narynove, kao i Antonio Garašić Ernješ(do 90 kg) protiv Srbina Ćirkovića. Pobjedu je upisao i Josip Kokeza (do 90 kg) protiv Finca Hannule kroz “golden score”, ali se pokazalo da je to bilo i posljednje slavlje hrvatskih judoka u petak.

Babić je u 2. kolu išla na prejaku Nizozemku Vermeer, koja je wazarijima otišla sve do finala. Anđela Violić (do 70 kg) je bila nepažljiva i hansuko-makeom izgubila od Kanađanke Portuondo-Isasi,a Lara Kliba (do 63 kg) je borbu protiv Nizozemke Gorissen odvela do “golden scorea”, ali su suci procijenili da je zaslužila kaznu zbog koje je ispala s prvenstva.

Mia Mihovilović (do 70 kg) je ipponom ispala od Mađarice Lorinc, dok je Kokeza poraz wazarijima upisao od Ukrajinca Šepela. Naposljetku je i Garašić Ernješ ispao nakon poraza ipponom od budućeg finaliste Florentina iz Dominikanske Republike i tu je bio kraj dana što se tiče hrvatskih predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu 21. listopada je posljednji dan individualnih natjecanja, svečano otvorenje prvenstva je u 16.30 sati, a nazočit će hrvatski premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Na tatami izlaze četiri hrvatske judoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.