Svjetsko prvenstvo – klizanje: Lana Petranović i Souza-Kordeiru 21. u kratkom programu

Foto: fah

Lana Petranović i njezin parner Antonio Souza-Kordeiru osvojili su 21. mjesto u konkurenciji 28 parova na Svjetskom klizačkom prvenstvu koje je u srijedu započelo u Helsinkiju te su ostali bez nastupa u slobodnom programu za koji se kvalificiralo 16 najboljih parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lana i Antonio su za svoj kratki program ocijenjeni sa 52.83 boda, a kao posljednji su se za kratki program kvalificirali Australci Ekaterina Alexandrovskaya i Harley Windsor koji su sakupili 62.03 boda.

Najbolji kratki program izveo je kineski par Wenjing Sui i Cong Han. Aktualni svjetski doprvaci su dobili 81.23 boda. Drugi su bili Aliona Savchenko i Bruno Massot (79.84) koji nastupaju pod njemačkom zastavom, a treće mjesto pripalo je ruskom paru Jevgeniji Tarasovoj i Vladimiru Morozovu (79.37).

Slobodni program parova, nakon kojeg će biti poznati osvajači svjetskih medalja, na programu je u četvrtak u večernjem dijelu programa od 17.55 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jutarnjem dijelu programa, od 11.30 sati, kratki će program izvoditi klizači, a među njih 36, kao drugi će nastupiti hrvatski reprezentativac Nicholas Vrdoljak kojemu će to biti debitantski nastup među najboljim klizačima svijeta. Bude li među 24 najbolja, Vrdoljak će nastupiti i u slobodnom programu koji će klizači u Helsinkiju izvoditi u subotu, 1. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.