Svjetsko prvenstvo plivanje: Čupkov do zlata na 200m prsno sa svjetskim rekordom

Foto: Thinkstock

Ruski plivač Anton Čupkov osvojio je naslov svjetskog prvaka na 200 metara prsnim stilom na SP u Gwangjuu, a u finalu je plivao novi svjetski rekord od 2:06.12 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čupkov (22) je sjajno otplivao završnih 50 metara kada je uspio preteći Australca Matthewa Wilsona i Japanca Ippeija Watanabea, koji su dosada zajednički držali svjetski rekord sa 2:06.67.

Wilson je stigao do srebra sa 2:06.68, što je za samo stotinku slabije od dosadašnjeg najboljeg svjetskog vremena koje je ostvario u polufinalu u četvrtak, dok je Watanabe za broncu plivao 2:06.73, odnosno samo šest stotinki sporije od bivšeg svjetskog rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.