Svjetsko prvenstvo plivanje: Novi hrvatski rekord i polufinale za hrvatskog plivača Nikolu Obrovca

Hrvatski plivački reprezentativac Nikola Obrovac postavio je novi hrvatski rekord na 50 m prsno, a njegov rezultat od 27.27 sekundi u jutrošnjim kvalifikacijama na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangjuu, donio mu je nastup u poslijepodnevnom polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 21-godišnjeg Obrovca ovo je pomak od 19 stotinki u odnosu na njegov prijašnji državni rekord postavljen prije dvije godine u Stockholmu, a u polufinale je ušao sa 15. vremenom kvalifikacija u kojima su nastupila 79 plivača.

Najbrži je bio svjetski rekorder, sjajni Britanac Adam Peaty, koji je plivao u kvalifikacijskoj skupini s Obrovcem i bio brži za gotovo jednu sekundu (26.28) u odnosu na hrvatskog rekordera. Najbrža devetorica plivača u kvalifikacijama imala su vrijeme ispod 27 sekundi, što znači da će za finale biti potrebno plivati ispod te granice.

Polufinalne utrke na rasporedu su u večernjem dijelu programa po lokalnom vremenu, a start prve od dvije grupe predviđen je za 13.41 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrovac je već prvog dana Svjetskog prvenstva postavio novi hrvatski rekord na 100 m prsno (1:01.18), ali to mu nije bilo dovoljno za plasman u polufinale te discipline, jer je imao 29. rezultat kvalifikacija.

U disciplini 200 m leptir hrvatski rekorder Filip Zelić otplivao je iznimno loše u kvalifikacijama te s rezultatom 2:02.47, više od tri sekunde sporijim od njegovog rekorda iz prošle godine, osvojio 38. mjesto u konkurenciji 48 plivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.