Svjetsko prvenstvo, Rusija: Hoće li se Hrvatska vratiti u Nižnji Novgorod?

Foto: fah

Hrvatska će svoj drugi nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrati protiv Argentine na prekrasnom novom zdanju u Nižnji Novgorodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion Nižnji Novgorod je sagrađen na jednom od najljepših mjesta u gradu, gdje se rijeka Oka ulijeva u Volgu, poznato kao “Strjelka”. Prima 43.319 gledatelja, uključujući i čak 900 mjesta namijenjenih osobama s invaliditetom.

Gradnja je trajala nešto više od dvije godine, a troškovi su iznosili oko 250 milijuna eura. Stadion ima četiri od pet zvjezdica, a Dizajn je nadahnut elementima rijeke, vode i vjetra, a posebno je atraktivan u večernjim satima zbog efektnog osvjetljenja.

Za vrijeme SP-a na njemu će se igrati šest utakmica pri čemu jedan susret osmine finala, te jedan dvoboj četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi se mogla vratiti u Nižnji već u osmini finala ukoliko osvoji prvo mjesto u skupini. Ako ćemo biti drugi u Nižnji Novgorodu bi ponovo mogli igrati u četvrtfinalu.

Nakon World Cupa na njemu su planirani sportski, kulturni i glazbeni događaji, a domaćini su najavili i kandidaturu za finala europskih klupskih natjecanja.

UTAKMICE U NIŽNJI NOVGORODU
18. lipnja: Švedska – Koreja 1-0
21. lipnja: HRVATSKA – Argentina
24. lipnja: Ebgleska – Panama
27. lipnja: Švicarska – Kostarika
1. srpnja: osmina finala (D1-C2)
6. srpnja: četvrtfinale (C1-D2/A1-B2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.