Svjetsko prvenstvo skijaški skokovi: Njemcima momčadsko zlato nakon 20 godina

Foto: fah

Njemačka reprezentacija u skijaškim skokovima u sastavu Karl Geiger, Richard Freitag, Stephan Leyhe i Markus Eisenbichler osvojila je naslov svjetskog momčadskog prvaka na SP na velikoj skakaonici u Innsbrucku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvođeni novim svjetskim prvakom Eisenbichlerom i doprvakom Geigerom Nijemci su očekivano stigli do momčadskog zlata koje su čekali 20 godina.

Nijemci su osvojili ukupno 987.5 bodova, čak 56.6 više od srebrnih Austrijanaca za koje su nastupili Philipp Aschenwald, Michael Hayboeck, Daniel Huber i Stefan Kraft, odnosno 67.3 više od iznenađujućih brončanih Japanaca koji su nastupili u sastavu Yukiya Sato, Daiki Ito, Junshiro Kobayashi i Ryoyu Kobayashi.

Branitelji naslova otprije dvije godine iz Lahtija Poljaci ostali su bez medalje, četvrti sa 11.1 bodova iza trećih Japanaca, dok su srebrni otprije dvije godine Norvežani završili na petoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:
1. Njemačka 987.5
2. Austrija 930.9
3. Japan 920.2
4. Poljska 909.1
5. Norveška 900.2
6. Slovenija 858.7
7. Švicarska 837.0
8. Češka 818.4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.