Svjetsko prvenstvo: Španjolci prejaki, Hrvatska po broncu protiv Grčke

epa10046718 Croatian goalkeeper Toni Popadic in action during the Men's water polo semi final match Spain vs Croatia at the 19th FINA World Aquatics Championships in Hajos Alfred National Sports Swimming Pool in Budapest, Hungary, 01 July 2022. EPA/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalu Svjetskog prvenstva od Španjolske 10:5. Nakon izjednačene prve četvrtine, Španjolci su preuzeli vodstvo koje nisu ispustili do kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u borbi za broncu igrati protiv Grčke, a Španjolska u finalu protiv Italije.

Munarriz je odmah doveo Španjolce u vodstvo, ali Žuvela je sjajno zabio, odlično smo iskoristili igrača više.

Vode Španjolci 2:1, mučimo se malo u napadu, ali smo opet iskoristili igrača više i evo ga, 2:2, strijelac je Bukić. Harkov dovodi Hrvatsku prvi put u vodstvo danas, 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije minute u drugoj četvrtini, Španjolci vode 4:3, zatim ide na dva razlike. Otišli su Španjolci na tri razlike, ali napokon smo i mi zabili. Bukić nas je vratio na -2. Važan gol za Hrvatsku postigao je Andrija Bašić.

No, u zadnjoj četvrtini prvo je Granados povećao na 8-5, dok je tri i pol minute prije kraja Mallarach zabio za velikih 9-5 i potvrdu španjolske pobjede. Kroz sve to vrijeme Hrvatska se nastavila mučiti u napadu i nikako nije pronalazila rješenje kako svladati španjolskog golmana Aguirrea.

Dva gola za Hrvatsku dao je Bukić, a po jedan Žuvela, Bašić i Harkov, dok je kod Španjolaca prednjačio Granados s četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.