Svjetsko prvenstvo u jedrenju bit će najveći sportski događaj u povijesti Šibenika

Foto: fah

Grad Šibenik, D-Marina Mandalina i Jedriličarki klub Val bit će krajem svibnja i početkom lipnja domaćini Svjetskog prvenstva u jedrenju po ORC-u na kojem će nadmetati 130 jedrilica i 1500 jedriličara iz cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo svjetsko prvenstvo je događaj od posebnog značaja za Šibenik jer će on spojiti naše prekrasno more, atraktivno jedrenje i našu baštinu. Riječ je o najvećem sportskom događanju u šibenskoj povijesti koji će svakako biti i odlična promocija našeg grada”, rekao je u četvrtak na najavnoj konferenciji regate gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Službeni program započet će 31. svibnja premjeravanjem jedrilica, a otvaranje regate bit će u nedjelju, 2. lipnja, na trgu ispred katedrale Sv. Jakova.

“Jako se veselimo ovoj regati, koja je rezultat dugog niza godina priprema za organizaciju ovako velikog događaja, a baš jedrenje je ono što njegujemo u D-Marinu. Vjerujemo da je šibensko područje savršeno za jedrenje i radimo da ga pretvorimo u elitnu jedriličarsku destinaciju. Svjetsko prvenstvo po ORC-u bit će i malo drugačije od naših dosadašnjih regata koje su bile uglavnom za ekskluzivnu klijentelu. Ova će imati više društvenu komponentu, a Šibenik će svakako imati puno koristi od 1500 jedriličara koji će početkom lipnja biti u gradu”, kazao je direktor D-Marin grupe Burak Baykan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik JK Val Marin Paić najavio je i brojne popratne događaje u gradu.

“U Muzeju grada Šibenika bit će otvorena izložba fotografija posvećena jedrenju. Za svečano otvaranje pripremamo pravi spektakl a mogu najaviti i brojna druga događanja po gradu”, rekao je Paić i naglasio da će posebno atraktivno biti na šibenskoj rivi na kojoj će svake večeri biti vezano pola jedrilica dok će druga polovica flote noćiti u Mandalini.

“Nažalost, zbog velikog broja brodova neće biti moguće plovove organizirati u šibenskom zaljevu. Flota će biti podijeljena na dva dijela pa će jedni jedriti na regatnom polju od južne punte Zlarina do Žirija, a drugi u akvatoriju Murtera. ORC regate su među najpopularnijim na svijetu, a riječ je o brodovima koji su različiti, ali se usklađuje prije početka regate kako bi svi bili u ravnopravnom položaju”, kazao je dopredsjednik JK Val Denis Marinov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.