Taekwondo: Vuletić, Pole i Tomić zlatne na President Cupu u Maroku

Foto: fah

Hrvatska taekwondo seniorska reprezentacija je, u sklopu priprema za skorašnje svjetsko prvenstvo koje se održava u Manchesteru, u subotu i nedjelju nastupila na jakom G2 turniru WT President Cup Afrikan Region u Agadiru u Maroku, a zlatne medalje su osvojile Bruna Vuletić (TK Marjan), Doris Pole (TK Dubrava) i Kristina Tomić (TK Osvit).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu, prvog dana zlatne medalje Hrvatskoj su donijele Bruna Vuletić u kategoriji do 62kg i Doris Pole (TK Dubrava) u kategoriji do 73kg. U muškoj konkurenciji je Lovre Brečić (TK Marjan) u kategoriji do 63 kg zauzeo drugo mjesto, a njegov klupski kolega Toni Kanaet u kategoriji do 74kg treće mjesto.

Josip Teskera (TK Div Knin) je u kategoriji do 54 kg izgubio u prvom kolu od domaćeg predstavnika, a Ivan Šapina (TK Osvit) je u kategoriji do 87kg izgubio u prvom kolu od olimpijskog pobjednika iz Rio de Janiera Cissea Cheicha Sallaha iz Obale Bjelokosti.

Paula Antunović (TK Marjan) je u kategoriji do 46kg u prvom kolu pobijedila Sanju Maljković (TK Osvit), ali je u drugom kolu izgubila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugog dana Kristina Tomić iz TK Osvit je u kategoriji do 49 kg osvojila prvo mjesto, a Nikita Glasnović (TK Marjan) u kategoriji do 57kg i njena kolegica iz kluba Matea Jelić u kategoriji do 67kg treće mjesto. Još jednu medalju, broncu osvaja Vedran Golec (TK Osvit) u kategoriji iznad 87 kg.

Od ostalih hrvatskih boraca Iva Radoš (TK Metalac) je u kategoriji iznad 73kg poražena u prvom kolu, a u muškoj konkurenciji je Piero Marić (TK Casper) u kategoriji do 80kg zaustavljen u drugom kolu, dok je Luka Horvat (TK Osvit) u kategoriji do 80kg natjecanje završio u prvom kolu.

Svjetsko prvenstvo u Manchesteru se održava u svibnju, a reprezentaciju čekaju još pripreme u Makarskoj. Ovaj turnir u Maroku je važan G2 turnir jer donosi dvostruke bodove za olimpijsku rang listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.