Takwondo: Helena Kicema zlatna, Nika Petanjek i Nika Klepac srebrne na WT President’s Cupu u Turskoj

Foto: fah

Juniorka Helena Kicema iz TK Novi Zagreb osvojila je u subotu zlato, a Nika Petanjek iz TK Dubrava i Nika Klepac iz TK Medvedgrad srebro na 4. WT President’s Cupu koji se do utorka održava u Antalayji u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kicema je do zlata u kategoriji do 55 kg stigla pobjedama nad predstavnicama Turske (10-1), Rusije (5-1), Dagestana (1-0), u polufinalu je eliminirala Leu Špehar Geraj iz TK Pantera da bi na kraju u finalu slavila nad predstavnicom Danske 12-4. Petanjek je u kategoriji od 68 kg u finalu poražen od Srpkinje Aleksandre Perišić 1-5, ali je prije toga slavila protiv predstavnicama Turske (10-1), Rusije (zlatni bod),Turske (15-2) i Rusije (10-3).

Klepac je u kategoriji do 63 kg u finalu izgubila od Jordanke Natali Hamaidi 0-2, a prije toga je bila bolja od predstavnica Kazahstana (23-3), Turske (9-3) i Rusije.

Kicema, Petanjek i Klepac su tako izborile izravan plasman na juniorsko taekwondo europsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.