Talijanski mediji: Italija se mora koncentrirati na svoje snage, izbjeći nokaut od Hrvatske

epa11426569 Riccardo Calafiori of Italy (R, on the ground) against Lamine Yamal of Spain during the UEFA EURO 2024 group B soccer match between Spain and Italy, in Gelsenkirchen, Germany, 20 June 2024. EPA/GEORGI LICOVSKI

Hrvatska i Italija će u međusobnom ogledu u ponedjeljak od 21 sat igrati utakmicu za drugo mjesto u skupini B Europskog prvenstva. To mjesto jamči plasman u osminu finala natjecanja, što je uspjeh koji je već osigurala Španjolska, osvajač grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La Gazzetta dello Sport tako izdvaja moguće scenarije prema kojima bi Italija prošla u osminu finala Eura, pri čemu navodi da je Italiji remi s Hrvatskom dovoljan. U slučaju poraza od Hrvatske, Italija se mora nadati da će Albanija iznenaditi Španjolsku.

“Protiv Španjolske je to bilo loše, vrlo loše. Ali u stvarnosti, prolazak skupine i dalje se smiješi”, piše Gazzetta.

“Italija se mora koncentrirati na svoje snage, izbjeći nokaut od Hrvatske i odbaciti sve kalkulacije”; zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi pobjedom protiv Italije bila gotovo sigurno druga. Plan bi joj mogla poremetiti jedino Albanija ako pobijedi Španjolsku. Tad bi zbog bolje razlike golova Sylvinhova momčad osvojila drugo mjesto. Hrvatska bi u tom scenariju bila treća, a Italija, branitelj naslova, krenula bi kući.

Remi Hrvatske i Italije bila bi dobra vijest za Talijane i loša za Hrvatsku, koja bi u tom slučaju ovisila o pobjedi Španjolske protiv Albanije. No, ne zaboravimo rasplete preostalih pet skupina i zatvaranju kruga u kojem bi ona bila jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.