Tin Srbić zlatan, Ana Đerek dvaput srebrna u Osijeku

srbić
Foto: fah

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je zlato, a Ana Đerek dva srebra za kraj najuspješnijeg Svjetskog kupa u Osijeku za hrvatsku reprezentaciju u dosadašnjih trinaest izdanja DOBRO World Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Preteško mi je bilo. Zadnji sam nastupao i to s pojačanom vježbom. Bila je desetinku jača vježba nego u kvalifikacijama, planirao sam još jaču, svašta sam promijenio u vježbi, puno je bilo novih elemenata, ali uspio sam odraditi jako dobro. Mislim da su ocjene bile malo više nego sam očekivao, od svih, ali mislim da je ovo zlato zasluženo”, rekao je Tin Srbić.

“Da i Brazilci su mi rekli da je ovo pošteno. Presretan sam. Nisam bio toliko nabrijan dok me voditelj nije prozvao u dvoranu, dok nisam čuo publiku kako me bodri, i tokom vježbe. Mislim da bi mi bilo dosta teže da ih nisam čuo.

Možda se nije vidjelo, ali dosta sam se čupao, borio sam se, nije svaki element išao kako treba i to mi je uzelo puno snage, ali stvarno sam sretan da sam se uspio izboriti. Iskreno, možda da je bilo Svjetsko prvenstvo, išao bih na glavu, u ovom trenutnu nisam imao snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadam se da je trener zadovoljan, nisam još pričao s njim, vidjet ćemo što će reći. Pokušao sam ispuniti dogovor, nisam do kraja uspio, ali vjerujem da je vidio da sam se trudio. Idemo dalje raditi da na EP-u ovo sve bude još bolje”, dodao je Srbić.

Prije godinu dana Ana Đerek bila je zlatna i brončana u Gradskom vrtu, a ove nedjelje se ponovno popela na dva postolja. Prvo na drugu stepenicu zahvaljujući gredi (13.133), a ubrzo potom osvojila je i srebro na tlu (13.266).

“S obzirom da sam kroz jutro rekla da bih bila presretna ako osvojim srebro, jer u kolekciji iz Osijeka jedino još nemam tu medalju. I, evo, dva srebra. Danas je rođendan mojem treneru Miroslavu Končareviću, a s obzirom da je najbolji trener, zaslužio je ovakav poklon, dvostruki”, rekla je Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Greda mi je počela malo klimavo, greška je bila na prvom elementu i već tu je porasla trema, sa 10% na 110% i onda je bilo u glavi snalaženje i smirivanje. Ali, na kraju sam izvukla vježbu bez većih pogrešaka, s jako dobrim i jako teškim saskokom. Ponosna sam što sam ga još jednom uspjela odraditi.

Na podiju su bili svjetska prvakinja, ja i europska prvakinja, prezadovoljna sam što sam se našla rame uz rame s takvim gimnastičarkama. S takvom klasom gredašica. Mene nekako svi uvijek gledaju kroz parter zato mi je drago da iz natjecanja u natjecanje pokazujem visoku razinu i na gredi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.