Tko su glavni favoriti Eura i gdje se nalazi Hrvatska?

Za nekoliko sati utakmicom Francuska – Rumunjska u Francuskoj počinje 15. izdanje Europskog nogometnog prvenstva. Tko su, prema nekim kladionicama, koje već uobičajeno imaju neka svoja predviđanja, najveći kandidati za naslov europskog prvaka, tko bi mogao biti najbolji strijelac, najbolji igrač…?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale Francuska – Njemačka?

Prema očekivanju, a onda i prema predviđanju kladionica, domaćin Eura, Francuska, najveći je kandidat za naslov, ukoliko stavite novac na Francuze, i ukoliko baš oni osvoje naslov, dobijete četiri puta veću svotu novaca nego što ste uložili. Na drugom su mjestu su aktualni svjetski prvaci Nijemci, dok su na trećem mjestu Španjolci, inače aktualni europski prvaci i protivnik Hrvatske u grupi D Europskog prvenstva, na četvrtom su se mjestu smjestili Englezi, dok je mlada, talentirana i potentna Blegija na petom mjestu. Inače Blegiju mnogi vide kao potencijalno najveće iznenađenje Eura, ako se iznenađenjem može nazvati reprezentacija koja u svojim redovima ima jednog Hazarda ili De Bruynea? Nitko nema takvu koncentraciju kvalitete u napadu kao što to Belgija ima.

Tek poslije Blegije kladionice su smjestile Italija, inače višestruke svjetske prvake te Ronaldov Portugal i našu Hrvatsku. Ukratko, Vatreni uoči Eura stoje vrlo dobro, puno bolje od protivnika iz grupne faze, poput Turske ili Češke. Najmanje šanse da postane prvak Europe ima posve očekivano debitant reprezentacija Albanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Vatrenih, Darijo Srna, nedavno je za HNTV izjavio kako je ova generacija Vatrenih na papiru jača čak i od Ćirine generacije iz devedesetih koja je u Hrvatsku donijela broncu iz Francuske sa SP-a 1998. Naravno, kvalitetu treba potvrditi na travnjaku, sve ostalo su nagađanja i priče.

S obzirom na sve navedeno realno je pretpostaviti da kladionice očekuju finale Eura između Francuske te Njemačke, dok Albanija ne stoji najbolje, naprotiv.

Najbolji strijelac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, kladionice prate sve, pa i potencijalne najbolje strijelce Eura. Golgeter Njemačke, Thomas Muller, glavni je favorit za najboljeg strijelca, dok je iza njega najbolji igrač Reala i najbolji strijelac Lige prvaka u sezoni u kojoj je Real osvojio naslov sa 16 golova Cristiano Ronaldo, treći kandidat za najboljeg strijelca Eura je Antoine Griezmann, reprezentativac Francuske i nogometaš Atletico Madrida, koji je nedavno u finalu Lige prvaka u Milanu poražen od gradskog rivala Reala.

Najviše i najmanje golova, najbolji igrač…

Najviše bi golova trebalo pasti u skupini C, u kojoj igraju Njemačka, Poljska, Ukrajina i Sjeverna Irska, dok se pak najmanje pogodaka očekuje u grupi E, gdje će svoje snage odmjeriti Belgija, Italija, Irska i Švedska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koplja se lome oko potencijalnih najboljih igrača Eura, glavni favorit je domaći nogometaš Pogba, prate ga Antoine Griezmann, na trećem je mjestu Ronaldo, a četvrti Thomas Muller. Naravno, Hrvati se nadaju da bi se u taj krug mogao ubaciti netko od Vatrenih. Možda Luka Modrić koji je sezonu koja je upravo završila odigrao u fenomenalnoj formi. Bila je to sezona života po mnogima najboljeg veznog igrača Reala, španjolske lige, pa čak i Europe.

Modrić je nedavno i sam priznao da ima gotovo sve u nogometu što je mogao osvojiti – osim trofeja s Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.