Tko je junak Maksimira, Mislav Oršić, koji je slomio Tottenham Jose Mourinha?

Foto: fah

Nogometaši Dinama izbacili su u osmini finala Europske lige jaki Tottenham Jose Mourinha nakon pobjede u uzvratnoj utakmici 3:0 na Maksimiru. Sva tri gola za Modre zabio je sjajni Mislav Oršić, nova senzacija europskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi o 29-godišnjem igraču koji je večeras zadao možda i najbolniji šamar portugalskom stručnjaku, slavnom i skupom treneru, Jose Mourinhu. Oršić je briljirao te je još jednom potvrdio da je Hrvatska istinska nogometna velesila. Mislav je karijeru počeo je 2009. godine u Interu iz Zaprešića. Imao je sjajne nastupe u Hrvatskoj, a najbolju sezonu je imao 2012/13 kada je sa 12 postignutih pogodaka bio najuspešniji strijelac Intera u 1. HNL.

Nakon sjajnih četiri godine u hrvatskom klubu Oršić je, posve razumljivo, bio na meti brojnih europskih klubova, spominjala su se imena poput Lazia, Torina te nekih drugih. Nakon ove briljantne večeri na Maksimiru protiv Tottenhama Oršićevo će prezime dugo odzvanjati europskim nogometnim prostorom.

Bilo je svojedobno govora da će Mislav završiti u Hajduku, čak se pričalo da je sve već dogovoreno, ali do dolaska u Split nije došlo. Danas je to nemoguća misija. Oršić je umjesto u Split otišao u Speziju, ali se nakon samo godinu dana vratio u Rijeku, odakle je otišao na posudbu u Celje, kao i kasnije u južnokorejski klub, gdje je ostao godinu dana. Pružio je zapažene igre te je postigao deset pogodaka uz sedam asistencija u 18 ligaških utakmica i u toj sezoni je bio četvrti asistent lige pa su ga i otkupili od Rijeke. Ipak, u sezoni 2018/19 Oršić prelazi u Dinamo za odštetu od – milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Dinamu se takav potez definitivno isplatio, ne samo zbog ove fenomenalne maksimirske večeri protiv moćnog protivnika iz Londona. Naime, Mislav je ove sezone na 35 utakmica postigao 19 golova, a upisao je i šest asistencija. Ovom je predstavom Oršić definitivno ubrzao proces smjene Jose Mourunha, kojeg engleski mediji već ismijavaju.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.