Tko su najveći za Marina Čilića svih vremena? ”Odlučio sam se za Novaka Đokovića jer je s naših prostora”

Foto: Twitter

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, u vrijeme karantene zbog pandemije koronavirusa ima ponešto viška vremena, kao i većina sportaša dok čekaju povratak na sportska borilišta. Dakle, Čilić ima vremena odgovarati na pitanja koja su zanimljiva medijima, iako zapravo ne znače puno. Naime, govorimo o izboru najboljih tenisača svih vremena, izboru najdražih tenisača svih vremena, svaki je izbor subjektivan, pa tako i Marinov, koji je za Sportske novosti izdvojio pet njemu najdražih tenisača svih vremena. Među njima je i jedna tenisačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvom je mjestu legendarni Šveđanin Björn Borg…

Gledao sam dosta njegovih videa na YouTubeu, a imao sam i sreću biti i dio tima Team Europe na Laver Cupu, gdje je on bio kapetan, i upoznati ga. Žao mi je što je prerano prekinuo karijeru. Dosta teniskih znalaca će vam reći da je mogao osvojiti još puno Grand Slamova. Ovako je ostao na 11, i to bez igranja Australije, što je fascinantno.”

Na drugom – Rod Laver

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Dominirao je u teškom razdoblju, jer tenis je izgledao bitno drugačije 1962., kad je osvojio prva četiri Grand Slama. Nakon toga je prešao u ekipu profesionalaca koja je igrala turnire između sebe. I kad se 1968. vratio, nakon pregovora u kojima je bio i Niki Pilić, iduće godine je ponovo uzeo četiri Grand Slama.”

Zatim slijedi legendarna Njemica – Steffi Graf

”Osvojila je sve što je osvojiti mogla. Teniska ikona nevjerojatnog karaktera.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na četvrtom mjestu Čilić je pronašao prostor za Hrvata, Gorana Ivaniševića.

‘Bio je ključna figura i za moju karijeru, ali i za mnoge mlade u Hrvatskoj, ne samo u tenisu, nego u svim sportovima.”

Peto mjesto rezervirano je za Novaka Đokovića…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Teško mi je izabrati između trojke Federer – Nadal – Đoković, ali odlučio sam se za Novaka jer je s naših prostora i jer imamo sjajan odnos. Premala je ovo lista da mi svi stanu!”

Ipak, Čilić, suprotno mišljenju nekih drugih tenisača, smatra kako još uvijek teniski svijet nije vidio sve od legendarnog Švicarca, Rogera Federera.

”Što se tiče Rogera, on će sigurno savršeno iskoristiti razdoblje odmora kao što je to i dosad činio. Iz prve ruke uvjerio sam se da su i on i Nadal fascinantni u povratcima na turnire. Sjetimo se koliko je Nadal imao ozljeda, a svaki put kad se vrati, jako rijetko izgubi od igrača od kojih ne treba izgubiti i koji mu nisu rivali. Federer pogotovo, on je često tijekom karijere uzimao pauze od dva mjeseca i više i svaki put bi se vratio u punoj formi. Mislim da nismo vidjeli njegov kraj. Možda će mu želja biti još i veća nakon četiri ili pet mjeseci pauze.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.