To može samo Hrvatska: Unatoč porazu cijela dvorana je skandirala tenisačima “Šampioni, šampioni!”

Foto: fah

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale ovoga natjecanja gdje već čeka Srbija, ali naši su tenisači uz veliku borbu i fantastičnu podršku u Osijeku pokazali da mogu više od očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudo u Osijeku na kraju se, ipak, nije dogodilo. Neigranje Marina Čilića, Borne Ćorića i Ivana Dodiga pokazao se prevelikim hendikepom za hrvatsku reprezentaciju, iako će otpor koji su Franko Škugor, Marin Draganja, Nikola Mektić i Ante Pavić pružili favoriziranim Španjolcima ostati upamćen.

Ipak, jedna će stvar ostati zapamćena – unatoč porazima, cijela je dvorana skandirala ‘Šampioni, šampioni!’

Pokazali su tako Slavonci, i svi oni koji su došli bodriti naše reprezentativce, koliko srca imaju, i kako se bodre igrači koji su ostavili srce na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska će u travnju igrati u četvrtfinalu Davis Cupa, prvi put nakon 2012. kad su se posljednji put probili do finala, a tri godine poslije ispali u Prvoj skupini Euro-afričke zone. Vjerojatno ojačani za Rafaela Nadala, izabranici Conchite Martinez pokušat će se probiti do polufinala na teškom gostovanju u Srbiji.

Hrvatski tenisači slobodni su do rujanskog meča za opstanak u Svjetskoj skupini. Ime suparnika i gdje će igrati taj meč, doznat će u travnju, nakon što budu odigrani mečevi drugog kruga u tri zonska natjecanja Prve skupine. Hrvatska će u tom ždrijebu biti među osam reprezentacija koje će biti u statusu nositelja. Nadajmo se da će tada, bez obzira gdje će se igrati, reprezentacija ponovno biti na okupu u najjačem sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.