Tokio: Olimpijski paratriatlon skraćen zbog loše kvalitete vode

Foto: fah

Paratriatlon koji je trebao poslužiti kao test za Olimpijske igre 2020. u Tokiju u subotu je pretvoren u duatlon nakon što su organizatori otkazali plivanje zbog loše kvalitete vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoke razine bakterije E.coli u Odaiba Marine Park natjerali su organizatore da otkažu plivačku utrku i 70 paratriatlonaca se natjecalo samo u biciklizmu i trčanju.

Organizatori sada uz visoke temperature i visoku vlagu u zraku imaju i problem loše kvalitete vode. Visoke temperature koje se u Tokiju znaju popeti i iznad 35 stupnjeva, visoki postotak vlade (više od 80 posto) već su u zadnjih par dana poremetili cijeli niz testiranja za OI koja su trebala poslužiti organizatorima i sportašima kao generalna proba, manje od godinu dana od početka Igara.

U četvrtak je ženski triatlon skraćen zbog izrazito visokih temperatura u glavnom japanskom gradu pa su natjecateljice, umjesto deset kilometara, trčale pet kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, francuska triatlonka Cassandre Beaugrand je hospitalizirana nakon utrke zbog toplotnog udaraca.

“Jako mi je žao zbog natjecatelja jer im nismo pripremili uvjete za natjecanje”, izjavio je u subotu Shinichiro Otsuka, glavni direktor Japanskog triatlonskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.