Tomašević zatražio pokretanje stečaja nad NK Zagreb

tomašević
Foto: Fah

Grad Zagreb podnio je zagrebačkom Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečaja nad Nogometnim klubom (NK) Zagreb zbog nešto više od 500.000 eura neplaćene naknade za korištenje Nogometnog centra Zagreb u Veslačkoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Grad Zagreb kao vjerovnik ima tražbinu prema NK Zagreb od 521.076 eura koja se temelji na 475.120 eura glavnice i 45.955 eura kamate.

NK Zagreb kao dužnik je prezadužen

Visina tražbine temelji se na nalazu i mišljenju stalnog sudskog vještaka, a vjerojatnost tražbine potvrđena je rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu od 13. lipnja kojim je određena i privremena mjera osiguranja novčane tražbine predlagatelja osiguranja.

Inače, u prijedlogu za otvaranje stečaja navodi se i da je NK Zagreb kao dužnik prezadužen, odnosno njegova imovina je manja od postojećih obveza, a što proizlazi iz javno dostupnih dokumenata – bilance za 2022. i 2023 i izvještaja o prihodima i rashodima udruge NK Zagreb za 2022. i 2023. što je potvrdio i stalni sudski vještak u mišljenju od 4. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.