Tomić o uspjehu Rijeke, momčadi Osijeka i Rusu koji je zabio za finale

tomić
Foto: fah

Nogometaši Rijeke u fantastičnoj su utakmici nakon produžetaka slavili protiv Osijeka 3:2 i tako se plasirali u finale Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener riječke momčadi, Goran Tomić, u razgovoru za Radio Rijeku, komentirao je sjajan uspjeh svojeg kluba.

– Stvarno jedna utakmica za pamćenje, dogodilo se toliko preokreta. Utakmica je bila izuzetno šokantan, vjerojatno super za gledatelje, međutim za nas sudionike izrazito stresna. Presretan sam što smo ostvarili plasman u finale, rekao je Tomića pa dodao:

– Dobra je bila energija u ekipi, publika ju je nosila naprijed. Imali smo dosta poteškoća u pripremi utakmice zbog ozlijeđenih igrača. Nismo imali rješenja na desnoj strani, napravili smo neke promjene, međutim, imao sam osjećaj, da sam stavio bilo koga, da bi dobro reagirao zbog tog momčadskog duha i zajedništva. Na kraju nam je nagradilo golom u 118. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se još jednom na probleme u momčadi, koji su, na njegovu sreću, uspješno riješeni.

– Nismo imali previše opcija zbog nedostatka Solana. Odlučili smo igrati s tri u zadnjoj liniji, a kad je Osijek izjednačio, išli smo na taj potez da stavimo Selahija na poziciju desnog braniča. Neke utakmice je on tamo igrao, dobro je reagirao, no i on je imao fizičkih poteškoća, pa smo i Libera morali tamo staviti. Veseli me zajedništvo i bacanje na glavu za pobjedu.

– U drugom poluvremenu nam je trebalo tečnosti, izvadili smo jednog stopera i vratili se s četiri u zadnjoj liniji, bio je upitnik na desnoj strani, ali sve je dobro završilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je bio “crna mačka” za Rijeku ove sezone, ali sve se otvorilo na Rujevici s prvim golom.

– Osijek igra jedan nogomet koji je izuzetno fizički. Sigurno da je njihova zasluga što mi nismo gol uspjeli zabiti ranije. Kad je i ova utakmica došla, taj podatak je bio tu, no s golom Krešića kao da je pao taj neki teret i nakon toga sve je tečnije izgledalo.

Heroj dana bio je Rus Mihail Merkulov, koji nije puno igrao ove sezone, ali zablistao je u najboljem mogućem trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ponekad postoje ti neki igrači, i u dosadašnjem tijeku sezone, možda na kojeg nitko ne računa, pa nešto takvo napravi… Imali smo tu situaciju kad smo imali pravo na jedan “stop” i dvije izmjene u produžecima. Bio je spreman ući Abass, međutim, reagirali smo i uveli i Merkulova. Nismo bili sigurno može li Vučković izdržati još pola sata na tom visokom nivou, mada se on dobro osjećao. Tako da smo napravili taj potez, drago mi je da je on na kraju ispao “joker” na kraju, kazao je Tomić.

Za kraj je pohvalio publiku:

– Fantastična je bila atmosfera, zahvaljujem sve koji su nas došli podržati. Uvjeren sam da ova ekipa može napraviti dosta toga uz odličnu podršku ekipe.

Cijeli razgovor poslušajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.