Tomić se prisjetio početka suradnje s velikim trenerom: “Dobivam poziv. Ovdje je Sven-Göran Eriksson”

Zagreb, 24.11.2020 - Odgođena utakmica 9. kola Prve HNL Lokomotiva - Hajduk. Na fotografiji Goran Tomić, trener NK Lokomotiva. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Prvi put Pod stijenama Kantride, emisiji Radija Rijeke, gostovao je Goran Tomić. Nedavno je preuzeo klupu Rijeke te ja sažeo dojmove uzbudljivog prvog tjedna na Rujevici, u Kupu je bio uspješan protiv Osijeka, dok je Dinamo bio bolji u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Baš sam razmišljao što se sve događalo u posljednjih sedam dana. Ogromna promjena u mom životu, poziv samo dobio preko noći. U sedam dana na papiru sam imao dvije najteže utakmice. U prvoj utakmici dečki su bili odlični, zasluženo smo prošli u polufinale. Rijeka uvijek ide na najviše ciljeve, po trofeje, i to je jedan od razloga zbog kojeg sam došao, rekao je Tomić.

– Imamo još tri utakmice u prvenstvu prije polufinala Kupa, nadam se da ćemo u pravom trenutku biti u pravoj formi, dodaje.

Što se sve očekuje od Tomića na klupi Rijeke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad dođete u klub kao što je Rijeka, jasno je da su ciljevi najviši – doći u Europi, ući u finale ili osvojiti Kup, objasnio je hrvatski trener.

Rijeka je pala na peto mjesto u HNL-u, trenutačno je na mjestu koje ne vodi u Europu sljedeće sezonu.

– Meni je važno da se ekipa počne dizati, da počne igrati kako najbolje zna. Kvalitete ima, to su pokazali u ovim utakmicama. Bitno je da se ekipa stabilizira, da se usvoje zahtjevi koje ja imam i da uz pozitivnu igraju još bolje, kaže Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je trener Rijeke i o svojim trenerskim uspjesima prije Rijeke. Bio je klupi Šibenika, Istra 1961, Lokomotive, a vodio je i nekoliko klubova u Kini gdje je surađivao i sa Sven-Goran Erikssonom.

– Puno toga sam prošao u karijeri. Bio sam van radara u Hrvatskoj, dobio sam poziv od menadžera u Kini gdje sam igrao 2006. godine u klubu Henan Construction. Preuzeo sam prvo klub u drugoj ligi, a nakon toga sam se zadržao četiri godine u Kini, imao sam lijepe uspjehe, bio sam trener Istre i tada dobivam poziv – “Ovdje je Sven-Goran Eriksson.” Mislio sam da se netko šali, ali on je tražio nove pomoćnike, raspustio je stožer kad je preuzeo klub u Kini. Sigurno mu je netko mene spomenuo kad je tražio nove ljude, osobno me nazvao i tu priliku nisam mogao propustiti. Puno sam naučio od njega, kad osam mjeseci provedete s čovjekom koji je osvojio 20-25 titula, koji je bio izbornik Engleske, osvajao titule s Lazijom i Benficom, jako puno se nauči, kazao je, između ostalog, Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.