Tomljanović u trećem kolu Charlestonea, Vekić ispala u Monterreyu

Foto: fah

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović plasirala se u treće kolo WTA teniskog turnira u Charlestonu nakon što je sa 4-6, 7-6 (4), 6-3 slavila protiv 16. nositeljice Kineskinje Zhang Shuai nakon dva sata i 11 minuta igre.
Naša je tenisačica za pobjedu servirala šest aseva, osvojila je 67 posto poena na prvom servisu, obranila je sedam break lopti, a suparnici je šest puta uzela servis. U cijelom meču Ajla Tomljanović je osvojila 108 od ukupno 214 poena, dok je Kineskinja osviojila 106.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bio četvrti međusobni ogled Tomljanović i Kineskinje, 45. na WTA ljestvici, i treća pobjeda naše tenisačice.

U trećem kolu Ajlu Tomljanović čeka srpska tenisačica Jelena Janković, osma na WTA ljestvici, s kojom do sada nije igrala.

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić zaustavljena je u drugom kolu WTA teniskog turnira u Monterreyu nakon što je od nje bolja bila Čehinja Karolina Pliskova sa 4-6, 6-2, 6-3 nakon sat i 56 minuta igre.
Pliskova, 73. na WTA ljestvici, servirala je u meču 16 aseva, a Vekić samo četiri. Osim toga, naša je tenisačica relizirala 51 posto poena na prvi servis, dok je suparnica osvojila 62 posto. Iako je Vekić spasila osam break lopti, Pliskova joj je uspjela pet puta uzeti servis. Mlada je Osječanka na kraju osvojila 91 od 191 poen u meču, dok je Čehinja osvojila 100 od 191.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bio njihov drugi međusobni ogled i prva pobjeda češke tenisačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.