Transfer Nikole Vlašića: Povratak u surovu financijsku stvarnost hrvatskog nogometa!

Foto. fah

Hajduk je protiv Evertona u obje utakmice, a posebno na Poljudu, pokazao da bi se ove sezone mogao ravnopravno boriti za sam naslov prvaka države, rame uz rame s Rijekom i Dinamom. Naravno, glavni preduvjet tome je da momčad ostane na okupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sada stvari stoje ništa od toga, Splićani nisu odoljeli zovu daleko bogatijih klubova i krenula je rasprodaja, već u kolovozu pod znak pitanja došle su šampionske ambicije Hajduka. Izglednim transferom Nikole Vlašića u Everton, koji će u ovom slavnom klubu vjerojatno, barem u početku, grijati klupu, Hajduk je dao do znanja navijačima kako stvari zaista stoje. Nema se i prodavati se mora. Iz godine, u godinu, ponavlja se ista priča…

Nije Hajduk jedini, i Rijeka, koja je osigurala europsku jeseni, prodaje, prema najnovijim informacijama spominje se odlazak Bradarića. Filip Bradarić mogao bi karijeru nastaviti u jakoj talijanskoj Serie A, ali u klubu iz nižeg doma te lige – Sassuolu. Čime bi Rijeka ovog ljeta ostvarila od ukupnih transfera oko 15 milijuna eura. Prodali su Andrijaševića, inače najboljeg igrača šampionske generacije kluba s Rujevice. Kek se očito s pravom uzrujao, jer je znao što slijedi. Dinamo je prodavao prošlih godina, iako je tome unatoč bio u Europi prisutan do prosinca, danas malo tko iz Europe pokazuje interes za igrače Dinama, razumljivo, s obzirom na debakl u Albaniji.

Surova financijska stvarnost hrvatskih klubova još jednom je, na samom početku nove sezone, pokazala svoje pravo lice. Nekoliko dobrih europskih utakmica, posrnuće pred ciljem, a onda povratak u stvarnost i suočenje s istinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Vlašić bi danas trebao otići u Liverpool, na Otok, kako bi obavio liječnički pregled, a onda i potpisao za slavni engleski klub.  Brat hrvatske sportske kraljice Blanke Vlašić, Nikola, postat će u slučaju da doista potpiše ugovor s Evertonom najskuplji igrač u povijesti Hajduka, Everton za njega, kako smo već pisali, plaća oko 10 milijuna eura. Tako će Vlašić preskočiti i Nikolu Kalinića, danas nogometaša slavnog Milana, koji je 2009. godine također otišao u Englesku, ali u Blackburn, za sedam milijuna eura.

Hajduku bi od transfera trabalo pripasti 7,9 milijuna eura ili 58 milijuna kuna, što znači kako je prodajom mladog Vlašića pokrio čitavu sezonu, ali i nepovratno izgubio dragulja koji je u skoroj budućnosti mogao Hajduk vratiti na vrh hrvatskog nogometa. Prodaja Vlašića pokazuje zapravo pravo stanju u hrvatskom klupskom nogometu, da bi živjeli, preživjeli, moraju prodavati. Ovim tempom Hrvatska neće u tako dogledno vrijeme dobiti europski respektabilan klub koji će se boriti za europsko proljeće i završnicu europskih kupova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.