Transparent Armade u čast Bruni Bušiću: ‘Uspravno i dostojanstveno cijelog života’

Foto: fah

Kako smo već pisali Rijeka je u sklopu 8. kola Prve hrvatske nogometne lige nakon preokreta na svojoj Rujevici pobijedila poslije preokreta Varaždin s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na epidemiološku situaciju, a u kontekstu pandemije koronavirusa, Rujevica nije mogla biti ispunjena do posljednjeg mjesta, no najvjerniji navijači Rijeke itekako su bodrili svoj klub. Dakako, prije svega govorimo o Armadi.

Ponovno su najvjerniji navijači Rijeke, u ova olovna vremena, u kojima se u Hrvatskoj stvari odvijaju filmskom brzinom, a vlast prijeteći upire prstom prema nacionalnoj oporbi, pokazali svoje domoljublje. Armada je u ratu disala hrvatski, Armada u miru diše hrvatski i kad god se pruži prilika ne zaboravljaju to istaknuti.

Uvijek odaju počast hrvatskim herojima, hrvatskim vojnim oslobodilačkim operacijama, hrvatskoj domovini. Kako smo već pisali, transparentom su odali počast heroju obrane Vukovara Blagi Zadri, koji je pokošen rafalima srpskog teroriste i agresorskog vojnika pao u obrani Vukovara 16. listopada 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armada odala počast heroju Blagi Zadri: ‘Protiv zvijezde i kokarde hrabro si stao, za domovinu život dao’

Odala je Armada počast još jednom hrvatskom velikanu, Bruni Bušiću, kojeg je UDB-a ubila 16. listopada 1978. godine u Parizu.

Na transparentu koji je Armada u počast Bušiću izvjesila piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Uspravno časno i dostojanstveno cijelog života

   Ante Bruno Bušić 1939 – 1978.”

Naime Ante Bruno Bušić bio je hrvatski političar i publicist, ubijen je, kako smo već spomenuli, 16. listopada 1978. u Parizu. Jugoslavenske tajne službe ubojstvom ovog hrvatskog domoljuba od njega su stvorile legendu u hrvatskom narodu još za vrijeme jugoslavenske diktature. Svojom karizmom Bušić je ostao upamćen kao simbol svih hrvatskih emigranata ubijenih od jugoslavenskih tajnih službi. Važno je napomenuti da je Bruno Bušić bio i veliki prijatelj i dr. Franjom Tuđmanom, kasnije i prvim predsjednikom i utemeljiteljem slobodne hrvatske države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.