Voditelj policijske službe protiv terorizma: “Ne možemo govoriti o radikalnim skupinama organiziranog djelovanja” 

Foto; snimka zaslona, montaža narod.hr

Voditelj Službe terorizma u Ravnateljstvu policije Krešimir Mamić za Dnevnik N1 televizije objasnio je narav pucanja po zgradi Vlade na Trgu sv. Marka.

“Radi se o napadu na Vladu i policijske službenike koji su čuvali Vladu. To su elementi modaliteta počinjenja kaznenog djela trostrukog teškog ubojstva u pokušaju. Radi se o preliminarnim rezultatima istraživanja, a kojima smo potvrdili pojedine elemente”, rekao je Mamić, a na pitanje je li ovo teroristički čin, definirao je što terorizam obuhvaća.

“Terorizam čini namjera počinitelja da ostvari djelo, nasilje usmjereno prema državi ili međunarodnoj organizaciji da nešto učini ili ne učini”, kazao je Mamić koji je na pitanje je li napadač bio potican odgovorio kako u ovom trenutku ne može takve stvari objaviti te da se nastavljaju provjeravati sve okolnosti.

Mamić je rekao da je policija objavila snimku napada kako bi se “izbjeglo proizvoljno komentiranje događaja i kako bi građani vidjeli o čemu se radilo”.

“Ne možemo govoriti o radikalnim skupinama organiziranog djelovanja. U pitanju su samoradikalizirani pojedinci, a oni uglavnom poruke mržnje šalju putem interneta, a događa se i ovo što smo imali na Markovom trgu. U prevenciju se uključuju i lokalna zajednica, civilno društvo, policija, vjerske zajednice… da bi se prihvatili drugi i drugačiji, da bi se izbjegla isključivost”, rekao je Mamić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr