Treba li Novaku Đokoviću trener?

Foto: fah

Srpski tenisač Novak Đoković nakon raskida suradnje s Goranom Ivaniševićem je bez trenera. Iako vrijeme prolazi jedan od najboljih tenisača svih vremena još uvijek nije donio odluku treba li mu zapravo trener. Ako će poslušati savjet Gorana Ivaniševića Đoković neće, barem ne sada, uzeti novog trenera iako se nagađalo kako će Ivaniševićevu ulogu preuzeti Nenad Zimonjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još uvijek se pitam trebam li trenera ili ne. Razmišljam o raznim stvarima. Bio sam na prošlom turniru s Nenadom Zimonjićem i konačnu odluku donijet ću u sljedećih nekoliko tjedana ili mjeseci.

Igrao sam profesionalni tenis preko 20 godina i imao sam razne timove i trenere. Ne mislim da mi ne treba trener ili fizioterapeut, jer je tim taj koji je na kraju formula za uspjeh. To je ono što te čini boljim, ali ja sam trenutno u fazi karijere gdje se pitam je li jedna od opcija i da budem bez trenera”, komentirao je za španjolski Mundo Deportivo Novak Đoković nagađanja glede Nenada Zimonjića.

Bivši Đokovićev trener i bivši hrvatski tenisač Goran Ivanišević kazao je kako bi Zimonjić bio dobro rješenje:

“Novaku sad ne treba novi trener, dok bi ga upoznao, on (Novak) bi poludio nakon deset dana, a taj trener bi se pitao što se događa. Moja teorija je da Balkanac može trenirati svakoga, ali samo osoba s ovih prostora može trenirati Balkanca. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris (Becker) jako dobro radio s njim jer je on teniski vrlo inteligentna osoba. Puno mu je pomogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ziki i ja smo se čuli, razgovarali smo i prije nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki savršen za Novaka. Može mu pomoći i u tenisu, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugačijim pristupom, što će za Novaka biti osvježenje. Ziki poznaje Noletov mentalitet, zajedno su bili u Davis Cup momčadi, Ziki je bio i izbornik.”

Inače, Novak Đoković tijekom Mastersa u Monte Carlu trenirao je s Nenadom Zimonjićem, nekoć najboljim svjetskim tenisačem u parovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.