Trebao je biti ključni čovjek hrvatske obrane u Rijeci protiv Slovačke, dugo je to čekao: ”Želim dečkima svu sreću, uvjeren sam da ću ponovno biti s njima”

Foto: fah

Hrvatskom nogometašu, dvadesetšestogodišnjem Mateju Mitroviću, nije lako palo otkazivanje ključne utakmice hrvatske reprezentacije protiv Slovačke na Rujevici. Naime, Vatrenima je i bod dovoljan za izravan plasman na Europsko prvenstvo, no, izbornik Zlatko Dalić je najavio, kako i dolikuje svjetskim doprvacima, igru na pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratimo se Mitroviću koji se očekivao u prvom sastavu protiv Slovaka s obzirom da neće biti zbog žutih kartona odsutnih Dejana Lovrena i Domagoja Vide. Umjesto da bude jedan od nositelja hrvatske obrane u Rijeci Mitrović mora u Brugge na terapije koje će mu pomoći da sanira bol u stopalu.

”Ponovo osjećam bol na mjestu neke stare ozljede, ne bi trebalo biti ozbiljnije, ali otpao sam za ovu akciju…”, rekao je Mitrović, prenose Sportske novosti.

Mitrovića nije ni trebalo pitati je li mu žao zbog toga, ipak će ovu utakmicu s velikom pozornošću pratiti cijela Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Stvarno sam imao velika očekivanja, sve do uoči zadnje utakmice sve je bilo u najboljem redu, jednu sam odigrao prije toga i nije bilo problema, pa i na treninzima sam radio dobro jer mi je bio cilj izboriti se za mjesto na Rujevici. Sad krećem ispočetka, ali bilo je i težih trenutaka pa ne sumnjam da ću ponovo izaći jači.”

Ove godine Mitrović nema sreće s ozljedama, naime, počelo je s ozljedom koju je dugo vukao i kojoj nije pronalazio način kako je sanirati, pa kada se vratio i igrao najbolji nogomet karijere, ponovo je naišao na prepreku.

I nakon svega baš uoči sportskog spektaKla na Rujevici, koji je bez sumnje najveći sportski događaj za Rijeku ove godine, Mitrović je ponovno doživio novi težak udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Baš me nekako neće, ova 2019. nije moja godina. Šalu na stranu, u glavi mi je da to saniram jednom zauvijek pa da mogu napokon uhvatiti kontinuitet i biti spreman za nastavak sezone. Vraćam se u Brugge, slijede terapije i tretmani, pronalazak trajnog rješenja za taj problem… Neću žuriti, ako bude trebalo i koji dan više provesti na terapijama to ću i napraviti samo da riješim te probleme”, poručio je Mitrović, koji je suigračima iz reprezentacije poželio svu sreću, uz uvjerenje da će reprezentacija osigurati nastup na još jednom velikom natjecanju.

”Nemam ni najmanju dvojbu oko toga hoćemo li se plasirati na Europsko prvenstvo. Dečkima želim svu sreću, znam da će mi pred televizorom biti teže nego da igram, ali uvjeren sam da ću na idućem okupljanju biti ponovo s njima”, zaključio je Matej Mitrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.