Hrvatska brani naslov: Pobjednik Davis Cupa dočekan u Madridu dobrodošlicom na hrvatskom jeziku

Foto: HTS

Hrvatska Davis Cup reprezentacija, nažalost bez Marina Čilića, i bez bolesnog Borne Ćorića, u Madridu je započela s treninzima i pripremama za početak novog Davis Cupa. Za razliku od prošle sezone kada su Hrvati trijumfirali u Davis Cupu nema ni Željka Krajana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Hrvatska brani naslov u Davis Cupu osvojen prošle godine, dok je Madrid ove godine, od 18. do 24. studenog domaćin završnici znatno drugačijeg formata Davis Cupa, Hrvatska će igrati u skupini B, radi se o dosta teškoj skupini u kojoj su uz Rusiju i Hrvatsku i domaćin Španjolska.

Foto: HTS
Foto: HTS

Direktor HTS-a Vladimir Jovanoski je, naravno, pohvalio uvjete za rad u predivnom zdanju Caja Magica, koje svaku godinu posjete milijuni sportskih zaljubljenika. Jedan dio ovog predivnog zdanja pretvoren je u hrvatski kutak.

Zidove tog kutka krase fotografije naših teniskih reprezentativaca, dok je sve u znaku prepoznatljivih hrvatskih kvadratića.  Spomenimo kako je ispod hrvatske zastave i natpis na hrvatskom jeziku: ”Dobro došli u Vašu kuću.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvjeti za treninge i rad su izvrsni. Sve ide prema planu i cijeli tim jedva čeka prvi meč protiv Rusije. Pozivamo sve naše navijače u Madridu, ali i one koji su u prilici doputovati iz Hrvatske, da ne propuste ovaj praznik tenisa u Madridu”, kazao je Jovanovski.

Podsjetimo, prekrasno zdanje Caja Magica smješteno je u parku Linear, na rijeci Manzanares u Madridu. Građevinu je dizajnirao francuski arhitekt Dominique Perrault. Središnji teren može primiti do 12 500 gledatelja, a zove se Manolo Santana. Postoje, dakako, i vanjski tereni, njih je deset, a konstrukcija je napravljena od čelika, drva te stakla i jedna je od atraktivnijih u glavnom gradu Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.