Poznati trener Belichick ponosno pokazuje svoje hrvatsko podrijetlo sa zastavom na prsima

Belichick
Foto: NFL

Legendarni NFL trener Bill Belichick ponosno je pokazao svoje hrvatske korijene noseći zastavu ušivenu na majicu dok je u nedjelju trenirao New England Patriotse protiv Green Bay Packersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belichick je nosio hrvatsku zastavu ispod riječi ‘Croatia’ na desnoj strani svoje vjetrovke.

Njegovi korijeni

Naime, Belichickovi djed i baka, Ivan Biličić i Marija Barković, stigli su u Sjedinjene Države iz Hrvatske prije više od 100 godina.

“Moj djed je emigrirao i dobio državljanstvo (SAD) 1915. Moj djed je došao sam, bio je oženjen s Mary (Marijom) i došao je raditi u tvornicama ugljena ili čelika u zapadnoj Pennsylvaniji. Nakon dvije godine Marija ga je odlučila doći i potražiti. Ukrcala se na brod i došla u Sjedinjene Države i tako su se tada na neki način ponovno ujedinili i osnovali obitelj”, rekao je Belichick ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U kućanstvu moje bake nije se puno govorilo engleski. Moj tata je razumio hrvatski, a mama ga je vrlo brzo naučila pa je voljela razgovarati s mojom bakom i njezinim bratom i ostalim Hrvatima koji bi bili u kući na hrvatskom. Iskreno govoreći, nisam znao što se događa osim ako netko nije razgovarao sa mnom na engleskom”, ispričao je.

On je sa svojom djecom posjetio domovinu svog djeda i bake.

“Otišli smo i posjetili mjesto gdje su moji baka i djed živjeli – Draganić. Tako vizualno možemo zamisliti gdje su odrasli i živjeli. Bilo je važno za sve nas jer je i meni bilo prvi put. Bilo je super doživjeti da kod naše djece npr. Stephen ima hrvatsku tetovažu na ruci pa je nosi sa sobom”, ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan zbog Hrvatske

Ističe da je posebno ponosan na ljeto 2018. kada je Hrvatska stigla do finala FIFA Svjetskog prvenstva u Rusiji.

“Gledao sam ih i snažno navijao za našu momčad. Dres nosim kad je utakmica na TV-u za malu dodatnu podršku tako da sam jako ponosan na nogometnu reprezentaciju, rukometnu reprezentaciju, vaterpolsku reprezentaciju i svakako sjajne košarkaše koji dolaze iz Hrvatske. Vidjet ću možemo li naći par (američkih) nogometaša iz Hrvatske jer znam da tamo ima velikih, atletski građenih klinaca. Ponosan sam na svoje podrijetlo, to je nešto što će me uvijek spominjati i još uvijek sam u kontaktu sa svojim rođacima i članovima obitelji i rodbinom iz Hrvatske. Jako sam ponosan na to”, zaključio je.

Inače, Belichick se pridružuje više od 200 igrača i trenera tijekom sljedeća dva tjedna u inicijativi NFL-a noseći zastavu koja predstavlja njihovu nacionalnost ili kulturno nasljeđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.