Trener Dinama: ‘Mi vjerujemo i u Ligu prvaka i sad se okrećemo toj prepreci’

Foto: fah

Nenad Bjelica, trener Dinama, zadovoljan je nakon utakmice s Astanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pratio sam Dinamo i ranije, znao sam što ovoj momčadi treba da bi igrala prema mojim idejama. Svi igrači koje smo doveli vrlo su karakterni, što je vrlo važno za ono što ja želim”; kaže Bjelica za Sportske novosti.

“Nismo se fizički toliko potrošili, što me raduje, ali psihološki je bilo teško. Jer znaš kako moraš igrati, nema jurnjave, imaš prednost iz prve utakmice, moraš biti koncentriran i čvrst. A opet, uvijek prijeti opasnost da primiš neki gol koji bi utakmicu usmjerio u neželjenom smjeru. Ulog je bio velik, nosila je ta pobjeda europsku jesen, velik novac za klub, zbog svega je toga bilo teško. Ali smo sve odradili kako treba, ostvarili taj prvi cilj”; dodao je.

“Svi koji me poznaju i koji su pratili moj prethodni rad mogli su pretpostaviti kako će Dinamo igrati sa mnom na klupi. No, moram reći, Dinamo se od mojih prijašnjih momčadi razlikuje po ofenzivnoj moći koju ima u svlačionici, po talentu igrača. Neke automatizme koje su moje prethodne momčadi usvajale za šest mjeseci Dinamovi igrači usvajaju ranije. Imamo stvarno širinu i kvalitetu, na što sam ponosan”, smatra Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optimističan je oko Lige prvaka.

“Još smo u borbi za Ligu prvaka, imamo realne šanse tamo i završiti, to bi bilo ostvarenje našeg sna. Sigurno je da smo napravili odličan rezultat već sad, Europska liga važna je za imidž kluba, za financijsku situaciju, važna je i zbog igrača, koji će si igranjem najesen u Europi podići cijenu, vlastiti status. Međutim, mi vjerujemo i u Ligu prvaka i sad se okrećemo toj prepreci”; poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.