Trener Dinama nakon teškog poraza od Juventusa: Već kod 2:0 za goste okrenuo sam se Hajduku

Foto: fah

Nakon utakmice 2. kola Lige prvaka skupine H između Dinama i Juventusa na dobro popunjenom Maksimiru razumljivo trener i igrači hrvatskog prvaka nisu imali razloga za zadovoljstvo, iako se poraz od daleko kvalitetnije momčadi očekivao. No, da li se baš očekivalo 4:0 za goste iz Torina?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privremeni trener Željko Sopić nakon utakmice pred kamerama rekao da osobno takav rezultat nije očekivao, međutim… “Imali smo jednu zamisao, ali kada dobijete takva dva gola, početnička pogreška kod prvog i greška, ali i kvaliteta Higuaina kod drugog gola, i odjednom umjesto da protivnika koji je tri koplja iznad, učinite nervoznim, unesete nezivjesnost. U takvoj utakmici ako želite rezultat ne smijete pogriješiti ni jednom, a golman mora obraniti 3-4 mrtvaca, to je tako na toj razini”, rekao je Sopić, koji ima i nekoliko zamjerki na račun igrača Dinama, prije svega zbog manjka agresivnosti, iako je teško biti agresivan kad ne vidite koliko brzo leti lopta i kako je vješto skriva protivnik.

“Zato što je Juventus toliko moćan da ne možemo doći do faula ili smo premekani, to moramo analizirati, ali definitivno nije lako igrati jer Juve stalno napada dubinu i mijenjaju stranu, sijeva sa svih strana. To je lekcija našim igračima, oni bi željeli biti na toj razini. Juve je jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka, kad su Pjaca i Mandžukić druga opcija, onda što pričati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bila lekcija, ali ne mogu se oteti dojmu da smo mogli, da nismo radili pogreške za dječji vrtić, bolje proći. Zamisao je bila doći do poluvremena s pozitivnim rezultatom, ali dubinska lopta s centra, pogreška, to su top igrači koji to kazne”, smatra Dinamov trener koji se okreće vikendu i derbiju s Hajdukom na Maksimiru, koji Dinamo mora dobiti ako želi zadržati priključak s Rijekom za kojom zaostaje čak četiri boda.

“Okrenuo sam se vikendu i Hajduku već nakon 2:0 i neke zamjene su bile ciljane za vikend”, iskren je bio Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.